Nahrávací workshop 2022Nahrávací workshop 2022

 

Workshop i tentokrát připraví hudebník a zvukový designér Vojtěch Veselý. Pokud vás zajímá, jak vybavit a postavit malé homestudio v ložnici, nebo naopak řešíte zvuk na profesionální úrovni, přijďte a ptejte se. Kromě samotného nahrávání vám Vojta v průběhu workshopu odpoví na jakékoliv dotazy.

 

Kameny, voda, hlína… první část workshopu si budeme hrát s ruchy

Téma letošního festivalu zní Jsme příroda, a tak se v kinosálu kromě hudebních nástrojů objeví také kameny, voda, hlína, dřevo a další přírodniny. První část workshopu tedy věnujeme malinko netradiční hře se zvukem – zaznamenáme různé přírodní ruchy. V anglojazyčném prostoru se takové ruchy nazývají foley, podle jednoho z průkopníků zvukových efektů Jacka Foleyho. Ruchařské techniky se používají především ve filmové a rozhlasové tvorbě.

K této první části workshopu zveme děti i dospělé. Přineste si vlastní hudební i nehudební nástroje, nebo po cestě na workshop popadněte jakýkoliv předmět. Jsme příroda!

Zveme děti i dospěléZveme děti i dospělé

 

Druhá část workshopu bude věnována individuálnímu nahrávání

Druhá část workshopu bude věnována individuálnímu nahrávání předem přihlášených zájemců. Máte-li zájem zaznamenat svou vlastní píseň, přihlaste se předem pomocí tohoto formuláře. Vojta si na vás vyhradí čas a vaši píseň na místě zaznamená individuálně, včetně mixu a masteringu.

 

Vojtěch Veselý

Hudebník a zvukový designér žijící a tvořící v podhůří Malých Karpat. Vojtovu převážně ambientní hudbu můžete zaslechnout třeba v dokumentárních filmech, v audioknihách nebo jako zvukové instalace doplňující prostory expozic. Část své tvorby vydává také online, a to pod pseudonymem De Moi.

Portfolio: https://demoifm.com
Spotify: https://sptfy.com/demoi